Review Norton 360 versiunea 5.0

Norton 360 5.0

Norton 360 5.0

La ora actuala exista pe piata foarte multe solutii antivirus si, pentru a face fata concurentei, Symantec a lansat ultimul lor produs major –  Norton 360 5.0.  Versiunea 5.0 a fost lansata recent si a venit cu o revizuire a  interfetei si a folosirii memoriei software-ului. In aceasta scurta trecere in revista, vom arunca o privire la ceea ce s-a schimbat la noul Norton 360.

Instalarea:

Instalarea antivirusului Norton 360 este foarte simpla. Ruleaza programul de initiere a instalarii, tasteaza codul de activare si ai pornit.  Nu exista optiuni personalizate, altele decat alegerea directorului de instalare, si nu puteti dezactiva instalarea caracteristicilor specifice. Acest lucru este super, daca sunteti un utilizator de PC casual; daca sunteti un utilizator cu cerinte stricte, lipsa de control ar putea fi frustranta.

 

Interfata:

Interfata Norton 360 este cu adevarat conceputa pentru persoanele care nu lucreaza in IT – si nu doresc cu adevarat sa aiba acel limbaj special aruncat in fata lor, de fiecare data cand AV ruleaza.  Acesta foloseste un limbaj simplu, propozitii usor de inteles, cu o grafica care iese in evidenta.

“Dynamic threat map”, care apare in partea de jos a ferestrei, este o harta care afiseaza amenintarile care apar in ultimele 24 de ore in intreaga lume. Sigur, este o caracteristica interesanta, dar nu folositoare. Oricum, puteti schimba panoul cu o facilitate numita “Online Family”, care monitorizeaza activitatea online a copiilor, sau, cu  ”Web Norton Safe”, care va permite sa verificati daca un link este “sigur”, inainte de a-l vizita.

Performanta:

Aceasta este zona unde am avut  cele mai mari semne de intrebare. Norton consuma inainte foarte multe resurse; PC-ul se bloca fara nici un motiv. Cu Norton 360, am fost placut surprinsi. Atunci cand doar “ruleaza”, valoarea de folosire a RAM-ului se misca in jurul valorii de 20 MB, in mod surprinzator.

Apoi, atunci cand ruleaza o scanare, valoarea de folosire a RAM-ului s-a dublat, ajungand chiar la valoarea  de 50MB de RAM folositi. Nu este rau deloc – o schimbare impresionanta fata de produsele vechi. La un anumit moment in timpul scanarii capacitatea folosita a procesorului a ajuns la aproximativ 50% -75% , dar acest lucru este de asteptat atunci cand efectuati o scanare completa.
Este, de asemenea, demn de remarcat faptul ca Norton nu a modificat timpul de bootare. Acest lucru a fost testat atat inainte cat si dupa instalarea lui, astfel nu s-a remarcat nici o diferenta in timpul de asteptare.

Caracteristici:

O enumerare rapida a caracteristicilor: protectie in timp real, firewall, identity protection, filtrarea mesajelor spam, backup, “Safe Web”,  optimizare disc, File Cleanup si “Facebook Scan”.

Acest produs poate scana peretele de pe Facebook  pentru a vedea daca exista link-uri “rogue” . Am incercat, si nu am avut niciunul, dar  mi se pare  o caracteristica ciudata pentru un produs de internet security menit desktop-urilor. Dar cum nivelul de spam a crescut pe Facebook,  acest lucru ar putea fi util pentru cei care sunt mai putin tech-savvy.

Scanarea AV este rapida si precisa. Rata de detectie este de 98.6% , pozitionandu-se cu mult peste unii competitori de solutii antivirus, cum ar fi AVG. Puteti alege din modurile diferite de scanare; de la standardul “Quick” sau “Full”, la un ” Reputation scan”, acesta controland  nivelul de incredere al programelor dvs., sau chiar mai sus mentionata scanare a peretelui Facebook.

Inclus in Norton 360, este un firewall, care este foarte, foarte puternic. In timp ce firewall-ul este puternic, este de asemenea foarte simplu de inteles, si permite utilizatorilor cu mai putine cunostinte tehnice o intelegere mai buna a puterii acestuia. In cazul in care Norton detecteaza o “incercare de hacking”, descrie aceasta incercare in limba engleza normala, nu jargon.

Verdictul:

Daca sunteti in cautarea unei solutii de securitate usor de utilizat si eficienta, Norton 360 5.0 este perfect. Software-ul este ideal pentru cei care nu sunt chiar “computer-savvy”; este utilizabil de catre aproape oricine, si acopera fiecare aspect la care te-ai putea gandi.

 

Sursa:http://www.neowin.net/

3 thoughts on “Review Norton 360 versiunea 5.0

 1. alamicu

  Salut,
  Am si eu un antivirus de la NORTON pe un laptop s-a comportat foarte bine pana acum dar in ultima vreme cand scaneaza pt virusi( de ex. full system scan) se blocheaza foarte tare incat nici cursorul nu se mai misca pe ecran, inainte si cu scanarea mergea bine puteam sa rulez programe in paralel( chiar si 3-4 programe in paralel care consumau impreuna peste 1GB RAM).Mentionez ca am pe laptop sistem de operare Windows 7 Ultmate 64 bit, procesor I3, 3GB RAM.La resursele astea de sistem nu cred ca ar trebui sa se blocheze asa de tare.O fi vreun virus ceva, un ” Bad Registry” care nu lasa antivirusul sa il scaneze?? Nu stiu ce sa fac, ma bate gandul sa dezinstalez Nortonul.Inca ceva: stiu ca nu e ok, dar am luat antivirusul de pe net cu un serial key, deci nu e original. Poate sa fie si asta o problema??

  Reply
   1. AntivirusMAG Post author

    Este posibil ca acel key să fie sursa problemelor. Noi recomandam numai software cu licenţă. Merge din prima şi scapi de griji

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>