Mac-uri infectate cu Malware prin intermediul vulnerabilitatii Microsoft Office

Expertii in securitate IT au intalnit noi atacuri pe baza de e-mail, care exploateaza o vulnerabilitate in Microsoft Office cu scopul de a instala un troian de la distanta, cu acces la sistemele Mac, potrivit expertilor in malware ai firmei de securitate AlienVault.

Cercetatorii de securitate cred ca atacurile s-ar putea raspandi foarte repede, malware-ul fiind destul de sofisticat.

Atacul va fi foarte eficient pentru cei care nu au actualizat versiunea de Microsoft Office sau nu sunt protejati de un software antivirus.

Atacatorii pot instrui de la distanta acest tip de malware pentru a descarca, incarca si sterge fisiere.

AlienVault considera ca acest atac a fost efectuat de catre aceeasi echipa care saptamana trecuta a distribuit un troian Mac prin exploatarea unei vulnerabilitati a aplicatiilor neactualizate Java.

Acest tip de atac a devenit comun in ultimii ani si este de obicei asociat cu operatiunile de cyberspionaj guvernamentale sau corporatiste. Cu toate acestea, marea majoritate a e-mailuri de tip phishing au vizat pana acum utilizatorii de Windows.

“In timp ce, in trecut, nu am vazut acest tip de atac care vizeaza Mac-uri, este clar ca jocul s-a schimbat si ca intram intr-o noua perioada de malware pentru Mac,” au spus cercetatorii Intego.

Utilizatorii de Mac sunt sfatuiti sa pastreze software-ul instalat pe computerele lor si sa aiba un program antivirus updatat.

2 thoughts on “Mac-uri infectate cu Malware prin intermediul vulnerabilitatii Microsoft Office

  1. Janu

    Salut!1. Ce antivirus rmaoecnzi pt un sistem cu 380MB ram(deci si un procesor cam vechi)?A avut pus Avira Premium(cu licenta din aia de 3 luni cum era inainte), dar la start-up avira il bloca aproape, primele 5-10 minute dupa deschidere nu se putea face mai nimic. Apoi isi revenea, dar era foarte deranjant iti dai seama. Apoi a avut ESET Premium, aia cu 6 luni gratis, dar se pare ca a expirat dupa o luna. Pc-ul e al unor rude, oameni pe la 50 ani, cadre didactice, in mod normal nu acceseaza site-uri cu probleme(doar din greseala, cine stie), si asa stau putin la pc.M-ar interesa ceva care sa consume cat mai putin(ma gandeam la ceva dintre Avira, Avast, AVG ca astea-s cele mai populare). MSE am incercat, dar mananca mult prea mult, ingrenueaza pc-ul.Ma gandesc totusi ar fi bine sa le pun si un Comodo Firewall?(eu acasa tin KIS 2011 pe pc-ul principal, si pe 2 mai slabute tin MSE fara firewall, se ocupa routerul destul de bine de protectie )2. Ce stii de virusii aia de pe facebook? Am vazut ca unele persoane s-au infectat si trimit video-uri de genul Justin Bieber kisses X si dupa ce accesezi, sta putin cam mult sa incarce si apoi zice ca trebuie Firefox Update ca sa poti vedea(probabil la alte browsere se schimba mesajul), dai sa faci Update si Ff te atentioneaza ca e ceva in neregula

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>